Οδηγίες για σιδεράκια

  • Τις πρώτες 3-4 μέρες είναι λογικό να νιώθετε μια ενόχληση και να έχετε πρόβλημα με την ομιλία, μέχρι να τα συνηθίσετε. Αν νιώθετε πόνο και δεν το αντέχετε μπορείτε να πάρετε παυσίπονο.
  • Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τη διατροφή σας γιατί τα σιδεράκια μπορεί να ξεκολλήσουν. Πολύ σκληρές ή κολλώδεις τροφές (όπως κόρα ψωμιού, ποπ-κορν, σκληρές καραμέλες, τσίχλες, στραγάλια κ.α.) πρέπει να αποφεύγονται. Σκληρά φαγητά (όπως φρούτα, ψωμί, κρέας κ.α.) πρέπει να κόβονται σε μικρά κομματάκια και να τρώγονται προσεκτικά. Επίσης αποφεύγετε να τρώτε τα νύχια σας ή να τοποθετείτε σκληρά αντικείμενα όπως στυλό στο στόμα.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας με τα σιδεράκια πρέπει να είστε πολύ σχολαστικοί με το πλύσιμο των δοντιών. Βουρτσίζετε τα δόντια σας σύμφωνα με τις οδηγίες της ορθοδοντικού σας τρεις φορές την ημέρα και πολύ προσεκτικά ώστε να απομακρύνονται όλες οι τροφές και να βλέπετε τα σιδεράκια σας να γυαλίζουν. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε οδοντιατρικά βουρτσάκια για να καθαρίζετε μετά το βούρτσισμα κάποιες συγκεκριμένες περιοχές ανάμεσα από τα σιδεράκια και το σύρμα. Μπορείτε ακόμα να κάνετε πλύσεις με αλατόνερο ή στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλη μια φορά την ημέρα μετά από ένα βούρτσισμα. (δείτε εδώ)
  • Σε κάθε ραντεβού φέρνετε μαζί σας την οδοντόβουρτσά σας.
  • Κατά τη διάρκεια της θεραπείας επισκέπτεστε κανονικά τον οδοντίατρό σας και κάνετε καθαρισμό όποτε χρειάζεται.
  • Αν σας ενοχλεί κάποιο σιδεράκι/σύρμα ή αν ξεκολλήσει κάποιο σιδεράκι/δακτύλιος παίρνετε αμέσως τηλέφωνο για να ειδοποιήσετε την ορθοδοντικό σας και να κλείσετε έκτακτο ραντεβού. (δείτε ενότητα μικρά ‘’ατυχήματα’’)
  • Αν αθλείστε, κατά τη διάρκεια της άθλησης, θα πρέπει να φοράτε ειδικό προστατευτικό αθλητικό νάρθηκα. (δείτε εδώ)

Follow Us

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα:
Τρίτη:
Τετάρτη:
Πέμπτη:
Παρασκευή:
10:00-15:00
16:00-21:00
10:00-15:00
16:00-21:00
10:00-15:00

Το ιατρείο λειτουργεί μόνο κατόπιν ραντεβού.

Search