Ορθοδοντική παιδιών

Ο πρώτος έλεγχος στον ορθοδοντικό προτείνεται να πραγματοποιείται περίπου στην ηλικία των 7 ετών. Μη διστάσετε να επισκεφθείτε το ιατρείο μας για μια δωρεάν συμβουλευτική επίσκεψη (δείτε εδώ).

Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται μια 1η φάση ορθοδοντικής θεραπείας (προληπτική ορθοδοντική θεραπεία) με σκοπό την πρόληψη ή τη διόρθωση ορισμένων οδοντικών προβλημάτων (όπως η σταυροειδής σύγκλειση) ή έξεων (όπως ο θηλασμός του δακτύλου) που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των γνάθων. Επιπλέον όσο το παιδί βρισκεται ακόμα σε αύξηση είναι δυνατόν να διορθωθούν σκελετικά προβλήματα, δηλαδή προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη των γνάθων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ορθοδοντική θεραπεία που εφαρμόζεται μπορεί να χαρακτηριστεί ως ορθοπεδική και πραγματοποιείται με τη βοήθεια λειτουργικών, εξωστοματικών ή άλλων συσκευών.

Η 1η φάση ορθοδοντικής θεραπέιας πραγματοποιείται σε ηλικίες περίπου 7-12 ετών πριν την ανατολή όλων των μονίμων δοντιών και συνήθως χρησιμοποιούνται κινητοί μηχανισμοί (μασελάκια). Αργότερα, αν χρειαστεί και αφού εμφανιστούν σχεδόν όλα τα μόνιμα δόντια, ακολουθεί μια 2η φάση με ακίνητους μηχανισμούς (σιδεράκια).

Follow Us

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα:
Τρίτη:
Τετάρτη:
Πέμπτη:
Παρασκευή:
10:00-15:00
16:00-21:00
10:00-15:00
16:00-21:00
10:00-15:00

Το ιατρείο λειτουργεί μόνο κατόπιν ραντεβού.

Search